Tuesday, May 17, 2011

Cupcake

Tetiber terliur cupcake... lepas tgk DC Cupcake kat Astro Channel 711 ni.. nampak sedap la plk.. kat mana nak cari cupcake sedap mcm tu?

Friday, March 18, 2011

Mencari penjaga mizan: Baby sitter @ taska?

Hmm... hari ini kena survey tempat jaga mizan sementara pergi kerja... Nak cari baby sitter ker taska? Sebelum ini , Mizan dihantar ke Taska Ana kat Sentul tu. Bagus taksa tu. Memang tak susah hati hantar anak kat sana tapi memandangkan sekarang dah pindah rumah. So , kena cari tempat baru hantar Mizan sbb Taska Ana tu jauh sangat pulak. 
Pagi ni bukak laman web Kementerian Wanita & Keluarga  
http://www.kpwkm.gov.my  nak cari senarai taska berdaftar kat area Gombak. Ye la, memandangkan byk kes2 yang tak diingini berlaku kat taska tak berdaftar... baik kita berhati2 kan? Sekurang2nyer.. hati kita lapang bila meninggalkan anak untuk ke kerja... 
Ok, nak sambung seach taska untuk mizan... harap2 berjumpa.

Monday, February 28, 2011

Mizan sakit

Lokasi : Hospital Kemaman
Masa : 31 December 2010
Pesakit : Ahmad Hamizan Salihin

Check -in

Mizan dah sihat

Oksigen

Main tengah malam

Action... dah sihat

Kacau mama

Sebelum masuk wad

Friday, February 18, 2011

Mizan lahir ke dunia

Sepatutnyer Mizan expected lahir bulan 4... tp maybe sebab papa dia selalu sangat dok cakap2 nak tgk dia cepat2.. haa.... 1 bulan awal dia lahir... memang panik la sbb x buat preparation awal ( tu la... selalu sangat berlengah)

Hari Sabtu... sempat lagi nak jalan2 Jusco Setiawangsa... kaki dah kebas giler pun.. seret jugak sebab nak tengok sale.. padahal xde beli barang pun... 

Hari Ahad mlm Isnin... Kak Ina n BE balik dari Kijal singgah rumah.. hantar air selusuh ngan tungku.. lepak2 kat kedai makan... order kerang bakar n minum air teh ais... Kak Ina cakap, " Lambat lagi nak bersalin ni..perut x jatuh lagi"... itu kata dia... tapi balik rumah, tak boleh nak tidur sbb asyik nak buang air kecil jer... dok berulang2 gi tandas selang setengah jam... ( masa tu tak ingat n tak tau itu tanda2 nak bersalin)

Pagi Isnin ( 08 March 2010 ).... Bangun pagi nak mandi... masa mandi tu sakit perut semacam... dalam hati risau jugak takut kesan makan kerang bakar malam semalam.. kejutkan husband.. bangun jer.. pushhh... air ketuban pecah... panik giler kitaorg... husband cepat2 mandi ( sempat lagi mandi tu).. sementara tu, dok calling semua ( abah , ma, kak su... gee... tapi yang pelik tu... semua x angkat pulak tu)... sambil2 kemas barang.. 
Gee call... dia ada training pulak hari tu... masa tanya dia pasal air ketuban pecah... dia yang panik giler suruh cepat2 gi hospital.. kitaorg pulak x tau la.. rilek sangat pun x tp boleh pulak jalan gi kat kereta nak gi hospital.. tau2 la jalan KL pagi2 Isnin kan? Jem giler.... 

Dah la husband panik.. boleh salah jalan pulak tu.. On way ke hospital.. sempat la SMS kat kawan2 ofis bgtau nak bersalin.. rasa bersalah pulak kat Sharon , Shareen n Hakam sbb tak sempat nak hand-over keje... ( terima kasih kawan2)....

Sampai hospital... masuk bilik kecemasan.. sambil husband uruskan pendaftaran.. pastu terus pergi bilik bersalin.. Alhamdulillah selamat melahirkan Ahmad Hamizan Salihin tepat pukul 02.05pm... 

Ini cerita ringkas jer.. tp kalau ingat balik... sebab panik punyer hal... semua planning x jadi.. nak amik gambar masa bersalin ,  hias bilik baby... & etc... 

Jalan2 kat Jusco Setiawangsa  sehari sebelum

Tok Wan n Tok Ki .. ( 1st time bawak kete ke KL tak sampai 4 jam)... excited kot

Mizan

Ahmad Hamizan Salihin ( Kacak, Kuat , Pandai & Yang Beriman)

Buka mata sikit

Kad Daftar Lahir 

Kad Mizan

Selepas Bersalin 

Masa mengandung 7 bulan - size 10

Kenduri Kawin Effa - Majlis Bertandang/ Sambut Menantu - Kuala Terengganu

Kenduri kahwin si Effa n Effan kat Kuala Terengganu mmg meriah la... Siap akak cakap : " Kak Ja, kalah kenduri kita..." he he he...


Antara gambar-gambar menarik kenduri sambut menantu di Kuala Terengganu


Mama dan Mizan on way ke rumah Irfan

Pengantin Baru

Family Irfan

Alhamdulillah... berjaya jugak dapat songket seperti yang Mak Irfan nak sangat.... Last minute tu baru jumpa.. Seronok sgt

Meriah kan???

Ayah Irfan

Cup cake yang sedap.. Jeles i... 

"Aik.. ambik gambar cup cake jer? Gambar tuan rumah x nak ambik?" - kata Ayah Ifran.. best la Efa.. ayah mertua dia sporting habis. 

Family kitaorg... dari Kijal

Saje nak amik gambar ni

Mizan , Mak Long & Acik

Potong kek time...

Family kitaorg... frust sbb Kak Ina (Kakak Ipar) , Fawaz n Farisha x boleh datang .. Kak Ina bersalin 1 week before the wedding


Mizan panas.. tu kena buka baju tu..

Bergambar dgn pengantin ( actually nak pau duit sauk tu.. he he he)

Abah , Kak Su , Mizan n Pengantin Baru

Mizan nak amik ape tu?